Не готові до розриву: Три країни виступили проти заборони на імпорт газу й нафти з Росії

Німеччина, Австрія та Угорщина проти заборони на імпорт газу й нафти з Росії. Вони не готові до моментального розриву економічних відносин з російською державою. Варшава проявила найжорсткішу позицію в питанні припинення торгівлі з Москвою. Про це заявив польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, передають Патріоти України.

"Польща рішуче підкреслювала необхідність обмеження торгівлі вуглеводнями, тобто торгівлі нафтою, газом і вугіллям з Росією. Я вважаю, що наш голос був найсильнішим у цьому відношенні", - цитує польського прем'єр-міністра Polsat.

За його словами, низка країн, таких як Німеччина, Австрія та Угорщина не готові до одномоментного припинення постачань енергетичних ресурсів з Росії. "На жаль, великі країни, зокрема, Німеччина, і деякі маленькі, такі як Австрія або Угорщина, більш стримані, утримуються від вимог одразу порвати з Москвою, і якомога швидше припинити торгівлю з Росією", - підкреслив Матеуш Моравецький.


Російський губернатор попросив у Китаю завод електроніки в обмін... на продукти

четвер, 16 травень 2024, 23:16

Губернатор Свердловської області Євген Куйвашев запропонував губернатору китайської провінції Хейлунцзян Лян Хуейлін відкрити в Єкатеринбурзі завод з виробництва мікроелектроніки. Натомість глава регіону пообіцяв відправляти до Китаю харчову продукцію ...

Україна буде жити з дефіцитом електрики наступні два роки: Експерт дав невтішний прогноз

четвер, 16 травень 2024, 18:50

Навіть якщо усунути певні пошкодження генерації, то наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії. Таку думку висловив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу. Так, він заявив, що в Україні наявний ві...