Не хочуть псувати стосунки з союзником? Адміністрація Байдена не запроваджуватиме санкцій проти німецьких учасників "Північного потоку-2", - ЗМІ

Вашингтон поки не запроваджуватиме санкції проти німецьких компаній через участь у проєкті будівництва газопроводу "Північний потік-2", оскільки адміністрація Байдена не хоче йти на конфлікт зі своїм найближчим союзником в Європі Про це написало агентство Bloomberg з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Доповідь про компанії, які порушують американське санкційне законодавство, мала бути представленою Конгресу США минулого вівторка. Документ може бути опублікований сьогодні, 19 лютого.

Очікується, що в ньому буде перерахована лише невелика кількість пов’язаних з Росією компаній, яким загрожують санкції, дізналося агентство. Також буде перелік компаній, які виходять з проєкту і не потраплять під санкції.

Джерела Bloomberg розповіли, що держсекретар США Ентоні Блінкен не хоче атакувати компанії або окремих представників таких країн, як Німеччина, оскільки, на його думку, важливіше знайти дипломатичне рішення і усунути розбіжності, що виникли під час каденції Дональда Трампа.

Стримана позиція адміністрації Байдена викликає обурення у критиків, які наголошують, що законодавство США передбачає санкції проти будь-якої іноземної компанії, якщо вона сприяла будівництву трубопроводу. Вони також заявляють, що, намагаючись послабити напругу у відносинах з Німеччиною, США ризикують відштовхнути інших союзників, таких як Україна, Польща і країни Балтії.

Співрозмовники Bloomberg розповіли, що, хоча адміністрація Трампа також ухилялася від введення санкцій проти німецьких компаній, в останні тижні вона готувала такі заходи. Санкції планувалося ввести проти Маттіаса Варніга, глави Nord Stream 2 AG і колишнього агента Штазі зі Східної Німеччини, який знайомий з президентом Росії Володимиром Путіним щонайменше з 1991 року.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...