Не лише цибуля стала "золотою": В Україні стрімко дорожчає популярний овоч - фермери підняли ціни одразу на 29%

В Україні за тиждень підскочили гуртові ціни на білокачанну капусту. Популярний серед українців овоч за тиждень подорожчав на 29%. Фермери відвантажують "стару" капусту за 20-25 грн/кг. На цінах у роздробі зміна позначиться дещо пізніше, поки що овочі в супермаркетах продають по 21-23 грн за кілограм, передають Патріоти України.

Як повідомляють аналітики EastFruit, подорожчання пов'язане з тим, що у сховищах закінчуються запаси капусти старого врожаю. При цьому попит на овоч залишається високим – і оптовими компаніями, і роздрібними мережами.

За словами експерта, на зростання ціни також впливають проблеми з логістикою. Їх пов'язують насамперед зі складними погодними умовами.

Учасники ринку не виключають, що подорожчання продовжиться, допоки у продажу не з'явиться новий урожай. "Ціни на капусту в Україні в середньому на 40% вищі, ніж роком раніше... Запаси білокачанної капусти у місцевих господарствах стрімко скорочуються", – резюмують експерти.

Крім капусти, в Україні також значно подорожчали й інші основні овочі, наприклад помідори, огірки та цибуля. Зниження цін на помідори та огірки очікується лише влітку, зазначають експерти.

Варто знати! Як розрахувати розмір пенсії в Україні - що знадобиться та формула

неділя, 19 травень 2024, 17:28

В Україні розмір пенсії залежить від страхового стажу та заробітної плати людини. Ще у минулому році запровадили нові вимоги до стажу українців, які збираються виходити на пенсію. Згідно з вимогами, щоб вийти на пенсію у 60 років у 2024 році, потрібно ...

Українцям масово перерахують зарплати: До чого готуються роботодавці

неділя, 19 травень 2024, 12:30

Більшість українських роботодавців має намір підвищити зарплати своїм працівникам у 2024 році. Про це повідомили 72% учасників відповідного опитування. При цьому в більшості підвищення заплановано на 11-15%. Тобто, якщо працівник отримує середню зарпла...