Не менше 5200 гривень! 600 тис. українців чекає підвищення пенсії: Кому пощастить

Пенсії в Україні знову підвищать українцям. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що підвищення виплат для пенсіонерів, які продовжують працювати, торкнеться близько 600 тисяч українців, передають Патріоти України.

"У квітні буде проведений автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, з урахуванням збільшеного трудового стажу. Таке підвищення торкнеться близько 600 тисяч українців. Додаткові доплати за віком, введення яких свого часу ініціював президент України Володимир Зеленський, також залишаються в силі", - сказав Шмигаль.

За словами Шмигаля, громадяни пенсійного віку потребують особливої підтримки під час війни. Тому владі вдалося знайти ресурси, проіндексувати пенсії, продовжити доплати, надати субсидії та пільги.

"Незважаючи на складну економічну ситуацію, уряд провів вже другу індексацію пенсійних виплат під час повномасштабної війни. Станом на сьогоднішній день всі пенсії за березень повністю виплачені", — йдеться в заяві.

Як зросли пенсії у березні 2023

За словами Шмигаля, у березні пенсії зросли майже на 20%. Індексація торкнулася 10,5 мільйона українських пенсіонерів. Середній розмір підвищення склало майже 600 гривень, тож тепер середня пенсія в Україні — 5200 гривень.

Також було вироблено підвищення виплат військовим пенсіонерам і ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Середній розмір підвищення для цих категорій пенсіонерів склав більше тисячі гривень.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...