Не отримані через війну пенсії: У Кабміні пояснили, чи потрібно пенсіонерам терміново шукати банкомат для зняття грошей

Українці, які вчасно не змогли отримати свої пенсії через військові дії, зможуть забрати їх в Ощадбанку ще протягом двох місяців з моменту їхнього зарахування. Про це в інтерв'ю «Фактам» розповіла голова Мінсоцполітики Марина Лазебна, передають Патріоти України.

За її словами, уряд з перших днів війни подбав про те, щоб людям довелося якнайменше ризикувати при оформленні та отриманні різних соціальних допомог і виплат. Усім, хто отримував допомогу, автоматично продовжили термін їх отримання на весь воєнний період та на ще один місяць після війни.

«Це зберігає здоров'я і життя людей в нинішніх умовах, не наражає їх вкотре на небезпеку», — підкреслила Лазебна.

Водночас уряд подбав про пенсіонерів, які проживають у гарячих точках і яким неможливо доставити пенсію Укрпоштою, як їм доставляли до війни. Вони можуть отримати свої виплати у відділеннях Ощадбанку, куди було перенаправлено кошти на спеціально відкриті рахунки.

Проте в уряді розуміють, що у багатьох населених пунктах, які були під окупантами або перебували у зоні бойових дій, людям було непросто навіть дістатися найближчого відділення Ощадбанку. Втім, ці відділення не працювали в окупації.

«В окупованих містечках нічого не працювало, і тільки зараз, коли наші Збройні Сили звільняють ці міста, люди з них отримують змогу звернутися за перекладом. Тому громадяни, які не встигли отримати свої виплати за березень через переказ, можуть це зробити протягом двох місяців з моменту зарахування. У березні воно відбулося 18 числа», — розповіла міністр.

Крім того, люди можуть перенаправити свою виплату зі Ощадбанку на будь-який інший банк, в якому їм буде зручніше отримати свої гроші. Для цього потрібно зателефонувати до гарячої лінії Ощадбанку — 0 800 210 800

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...