Не перший випадок! Українця через газовий лічильник оштрафували майже на 20 тис. грн

Луцький міськрайонний суд зобов'язав користувача газу заплатити "Волиньгазу" майже 20 тис. грн. Працівники підприємства під час перевірки помітили пошкодження газового лічильника та через суд стягнули додаткову плату, передають Патріоти України.

Про це йдеться в рішенні суду по справі 161/9635/24. Так, під час перевірки на лічильнику помітили отвір та затертий циферблат. "Наведені пошкодження були зафіксовані в акті про порушення № VL001203. Вказаний лічильник було знято для проведення експертизи, про що було складено протокол демонтажу лічильника газу", - йдеться в матеріалах справи.

Лічильник відправили на експертизу. Вона показала: в роботу прибору втрутились. Про це свідчить пошкодження місця кріплення оглядового скла, технологічна невідповідність розташування оглядового скла, що призводить до викривлення даних обліку природного газу.

Вас може зацікавити:Бренда і Ділан померли, Андреа частково паралізувало: як склалося життя зірок серіалу 90-х "Район Беверлі-Гіллз"

"В подальшому комісією з розгляду актів про порушення АТ "Волиньгаз" було прийнято рішення провести визначення необлікованих об`ємів природного газу", - йдеться в матеріалах справи. Підрахувавши, скільки газу міг використати споживач, йому вирішили донарахувати майже 14,8 тис. грн за сам газ. Крім того, ще 1,9 тис. грн попросили заплатити за експертизу та 3 тис. грн - судового збору.

Суд розглянув вимоги "Волиньгазу" та задовільнив їх в повному обсязі. "Стягнути на користь Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Волиньгаз" 14798 (чотирнадцять тисяч сімсот дев`яносто вісім гривень) 47 коп. збитків, завданих несанкціонованим втручанням в роботу лічильника газу та 1976 грн. (одну тисячу дев`ятсот сімдесят шість гривень) 03 коп. витрат, понесених за експертизу лічильник. Стягнути... 3028 (три тисячі двадцять вісім) грн. 00 коп. сплаченого судового збору", - йдеться в рішенні суду.

Транзакції на десятки мільярдів у підвішеному стані: Російським компаніям все складніше проводити платежі з Китаєм

п’ятниця, 30 серпень 2024, 22:40

Деякі російські компанії зіштовхнулися зі збільшенням затримок та зростанням витратами за платежі з торговими партнерами в Китаї. Транзакції на десятки мільярдів юанів залишаються у підвішеному стані. Про це пише Reuters із посиланням на співрозмовникі...

Подоляк спростував дату припинення транзиту російської нафти по "Дружбі"

п’ятниця, 30 серпень 2024, 20:49

В Офісі Президента спростували раніше поширену інформацію про зупинку транспортування російської нафти до Європи. Там стверджують, що Україна повноцінно буде виконувати свої зобов'язання до завершення дії відповідних угод. Про це повідомив радник Офісу...