Не реприватизацією, так судами: Коломойський "роздягнув" "ПриватБанк" ще на десятки мільйонів рішенням Верховного суду України

2 червня Верховний Суд за клопотанням АТ "Нікопольський завод феросплавів" закрив провадження відкрите на підставі касаційної скарги Приватбанку щодо рішення про виплату банком 22 мільйона гривень боргу на користь заводу. Про це повідомляє Finbalance з посиланням на матеріали суду, зазначають Патріоти України.

Верховний Суд констатував, що вже виносив рішення щодо подібних правовідносин у рамках іншої справи - теж за участю НБУ і Приватбанку.

Нагадуємо, згідно з судовими матеріалами, "Нікопольський завод феросплавів" передавав у заставу для НБУ рухоме майно (тепловози, напіввагони) вартістю 40 млн грн. Відповідне обтяження було знято після виплати поручителем для кредитора 21,85 млн грн, як це було передбачено мировою угодою (затвердженої ухвалою Госпсуду Дніпропетровської області від 28.08.2019 у справі №904/2382/18).

Раніше НБУ заявляв, що ініціатором мирової угоди був "Нікопольський завод феросплавів", і вона передбачала можливість погашення суми зобов’язань упродовж 12 місяців рівними частинами без комісії. При цьому 06.09.2019 завод достроково погасив всю цю заборгованість.

31.10.2019 Госпсуд Дніпропетровської області затвердив ще одну мирову угоду між Нацбанком і АТ "Нікопольський завод феросплавів" як майновим поручителем за кредитними зобов’язаннями Приватбанку.

У кінці січня 2020 року Приватбанк - на фоні мітингів під своїм головним офісом працівників Нікопольского заводу феросплавів - повідомив, що виплатив підприємству 21,8 млн грн, виконавши рішення Госпсуду м. Києва від 17.12.2019.

У березні НБУ та Приватбанк програли апеляцію на рішення господарського суду Києва, який стягнув із ПриватБанку 21,85 мільйона гривень на користь "Нікопольського заводу феросплавів".

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...