Не робіть помилок! Після якого переказу банк обов'язково обмежить рахунок

В Україні банки масово блокують картки клієнтів після операції з криптовалютою на p2p платформах (де розрахунок відбувається з однієї картки фізособи на карту іншої фізособи). Такі операції часто використовують шахраї, які намагаються відмити кошти, отримані незаконним шляхом. Якщо ж провести р2р із таким шахраєм, банк може заблокувати рахунок, передають Патріоти України.

Про один із таких випадків клієнт ПриватБанку написав на спеціалізованому форумі Мінфін. "Я перевів гроші за криптовалюту, а людина від третьої особи скинула мені скриншот листування на біржі Binance. Відразу після перекладу мою картку було заблоковано, оскільки людина, яка перевела гроші, поскаржилася на мене - на шахрайство", - написав клієнт "Привату".

Існують десятки або навіть сотні способів, як можна заволодіти чужим рахунком або умовити жертву переказати свої кошти. Шахраї часто використовують рахунки "мулів" (тобто купують в українців їхні банківські картки з доступом до додатку та використовують його для того, щоб отримати від жертви кошти та одразу ж їх вивести).

Найкращий спосіб "вивести" вкрадене - купити криптовалюту. Якщо ви вирішили продати свій біткоїн без участі біржі а безпосередньо продавцю, ви легко можете натрапити на шахрая. Йому потрібно якнайшвидше вивести кошти з карти, поки жертва не встигла поскаржитися до банку та поліції. Злочинець готовий заплатити за ваш біткоін навіть більше за ринкову ціну. Головне – позбутися крадених коштів та отримати криптовалюту, яку неможливо простежити.

Однак після такого продажу біткоїну ваш рахунок неодмінно заблокують. Жертва шахрайської схеми звернеться до банку та поліції. Простежать ваші угоди, і виявиться, що вкрадені кошти перевели саме на ваш рахунок.

У службі підтримки ПриватБанку OBOZ.UA пояснили: рахунок можуть бути розблоковані після перевірки. "Може бути блокування перекладу, але це зупинка операції. Тоді вам прийде повідомлення з проханням надати документи для розблокування транзакції", – розповідає співробітниця служби підтримки OBOZ.UA. Якщо надати банку всю необхідну інформацію, переказ (чи рахунок) розблоковується.

Є критичний фактор: В уряді розповіли, до якого опалювального сезону варто готуватися українцям

субота, 7 вересень 2024, 10:43

Україна пройде зиму в нормальному режимі електрозабезпечення за відсутності нових ударів РФ по енергетиці з тяжкими наслідками, прогнозує міністр енергетики Герман Галущенко, передають Патріоти України. «Якщо не буде ударів, які критично вплинуть на ен...

В "Укренерго" розповіли, чи будуть відключати світло 7 вересня

субота, 7 вересень 2024, 10:18

В Україні у суботу, 7 вересня, не будуть діяти відключення світла. Електроенергія буде протягом цілого дня, передають Патріоти України з посиланням на Telegram "Укренерго". Як заявили у компанії, завтра, 7 вересня, застосування заходів обмеження не пр...