Не*** шастать: Євросоюз закриває небо для приватних перельотів росіян

У рамках 14 пакету санкцій Європейського Союзу проти Росії російським фізособам, компаніям та структурам будуть заборонені також приватні перельоти в повітряному просторі держав-членів ЄС. Про це повідомляє EUObserver, передають Патріоти України.

Під нову заборону потрапляють будь-які рейси, в яких вихідці з Росії, а також російські громадяни та компанії можуть "визначати місце та час зльоту та посадки". Як приклад у документі Євросоюзу наводяться польоти для транспортування росіян "у певні місця відпочинку", а також рейси, за допомогою яких компанії "перевозять своїх співробітників на бізнес-зустрічі" на території ЄС.

Як повідомлялося, посли країн Європейського Союзу 20 червня погодили 14 пакет санкцій проти Росії. Зокрема, нові санкції передбачатимуть заборону на перевалку російського скрапленого газу та план щодо притягнення операторів ЄС до відповідальності за порушення санкцій дочірніми компаніями та партнерами у третіх країнах.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітала домовленість і назвала новий пакет санкцій проти РФ "жорстким". Його планували запровадити ще тиждень тому, але остаточне схвалення санкцій блокувала Німеччина. За даними Reuters, на вимогу цієї країни ЄС виключив із нового пакета положення про розширення заходів, які змусили б компанії ЄС гарантувати, що їхні клієнти не зможуть потім продавати санкційні товари до РФ.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...