"Не*** шастать!": Латвія готується обмежити купівлю землі росіянами

Латвійська урядова коаліція погодила ухвалення закону, який обмежить можливості громадян Росії купувати землю в Латвії, передають Патріоти України з посиланням на LSM.

Голова фракції "Нова єдність" у латвійському парламенті Едмундс Юревичс заявив, що коаліція "концептуально погодилася" ініціювати в країні обмеження для громадян Росії за прикладом Фінляндії.

"Разом з партнерами по коаліції та експертами ми оцінимо, як найкраще на законодавчому рівні обмежити можливості громадян Росії купувати нерухомість в Латвії", – додав він.

Наразі деталі пропозиції ще не відомі, а для набуття рішенням чинності потрібне рішення парламенту Латвії.

У Фінляндії, приклад якої прагне наслідувати Рига, ще з 2020 року для купівлі нерухомості іноземцями потрібне схвалення Міністерства оборони.

"Це авантюра": Нардеп розкритикував будівництво трирівневого захисту енергооб'єктів в Україні

середа, 11 вересень 2024, 12:14

Тепер стало відомо, що і ЄС відмовився фінансувати ці "Потьомкінські дєрєвні" через дорожнечу та малоефективність. Трирівневий захист енергетичних об’єктів України — це халтура, яка обійшлася державі в мільйони гривень. Про це в коментарі "Еспресо" ска...

"Не*** шастать!": Латвія готується обмежити купівлю землі росіянами

середа, 11 вересень 2024, 9:57

Латвійська урядова коаліція погодила ухвалення закону, який обмежить можливості громадян Росії купувати землю в Латвії, передають Патріоти України з посиланням на LSM. Голова фракції "Нова єдність" у латвійському парламенті Едмундс Юревичс заявив, що ...