Не такі вже й "друзі": Китай різко скоротив експорт технологій у РФ на тлі санкцій США, - The Washington Post

Китай вдвічі скоротив експорт технологій до Російської Федерації після введення санкцій урядом США. Міністр торгівлі США Джина Раймондо вважає, що Пекін насторожений щодо порушення торгових заборон. Про це пише The Washington Post, передають Патріоти України.

Так, обсяги постачання ноутбуків з Китаю в Росію в березні впали на 40% в порівнянні з попереднім місяцем, а експорт смартфонів впав на дві третини. Крім того, експорт обладнання телекомунікаційних мереж з Китаю знизився на 98%.

Досі Пекін офіційно не спростував, але і не підтвердив намір допомогти Росії обійти західні санкції. У свою чергу США можуть накласти обмеження на продаж технологій китайським компаніям. Раніше повідомлялося, що державні нафтопереробні компанії Китаю уникають нових контрактів з Росією на переробку сировини. Однак умови за вже чинними договорами вони збираються виконувати.

17 березня Національний банк України звернувся до китайських платіжних систем China UnionPay і UnionPay International із закликом вийти з платіжного ринку РФ. Зокрема НБУ закликав припинити обслуговування всіх операцій з платіжними картками China UnionPay і UnionPay International як на території РФ, так і випущених банками з РФ за її межами.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...