Не треба втручатися у роботу НБУ: У МВФ зробили попередження українському уряду

Програма Міжнародного валютного фонду базується на збереженні системи незалежності Національного банку України і на продовженні політики інфляційного таргетування плаваючого курсу.

Представник МВФ Йоста Люнгман заявив, що українська держава повинна зберегти незалежність Національного банку, а також не відходити від принципів інфляційного таргетування і плаваючого валютного курсу. Такого роду умови співпраці були закладені в програмі Stand by України з МВФ, передають Патріоти України.

При колишньому главі Національного банку України Якові Смолію регулятор досить ефективно впроваджував зважену грошово-кредитну і фінансову політику. Крім того, він наголосив на важливості, щоб цю політику продовжив і новий майбутній керівник центробанку.
Програма Міжнародного валютного фонду базується на збереженні системи незалежності Національного банку України і на продовженні політики інфляційного таргетування плаваючого курсу, накопичення міжнародних резервів і зміцнення фінансового сектора.
Модель управління центробанком і система управління монетарними і фінансовим секторами в повній мірі відповідають економічним інтересам української держави. Говорячи про те, за якими основними причинами НБУ повинен зберігати незалежність, представник МВФ зазначив: «Ми знаємо, що зважена грошово-кредитна, валютна та фінансова політика мають надзвичайно позитивний вплив на довгостроковий економічний розвиток. Але ми також знаємо, що іноді хороша політика непопулярна, а деякі політики прагнуть стимулювати швидке зростання».
Простими словами, уряд України попередили, що безконтрольне друкування грошей не приведе країну до процвітання, а, навпаки, зруйнує баланс економіки та викличе небувалу інфляцію за прикладом Венесуели. Рішення за владою.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...