Не варто очікувати девальвацію: Експерт спрогнозував курс долара в квітні 2020 року

Національний банк України на 26 березня 2020 року підвищив на 18 копійок офіційний курс долара в порівнянні з попереднім банківським днем.

Курс долара в Україні вже в квітні 2020 року може досягти психологічної позначки в 30 гривень за один "зелений". Такий прогноз озвучив фінансовий аналітик Володимир Мазуренко, передають Патріоти України.

Експерт пояснив, що на девальвацію гривні може вплинути продовження карантину до 24 квітня, падіння цін на світових сировинних ринках, падіння доходів. При цьому долара в країні буде не вистачати, а іноземці будуть позбавлятися українських боргових паперів.
"Пандемія вже вдарила по світовій економіці, зупинила роботу цілих сфер. Розраховувати на те, що рух гривні в бік девальвації буде розгорнуто як мінімум під час карантину, не варто. Думаю, що за підсумками року можемо отримати курс в 30 грн / дол, тоді ця позначка повинна бути подолана вже в наступному місяці", - розповів аналітик.

Тим часом Національний банк України на 26 березня 2020 року підвищив на 18 копійок офіційний курс долара в порівнянні з попереднім банківським днем. Як свідчать дані на сайті регулятора, курс долара НБУ на сьогодні встановлено на такому рівні: 27,9552 гривні за один "бакс" (+0,1824 грн). При цьому курс долара на 25 березня становить 27,7728 гривень за один долар.

Джерело: Обозреватель

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...