Не все пропало: США і Німеччина почали обговорення компенсацій Україні через "Північний потік-2"

У Німеччині та США обговорюють можливі компенсації Україні в зв'язку з ймовірними фінансовими втратами через транзит газу з Росії до Європи по "Північному потоку-2". Про яку суму йдеться, поки не повідомляється. Заяву про можливі виплати Україні зробив державний секретар США Ентоні Блінкен на слуханнях у комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу. Захід транслювався в YouTube у понеділок, 7 червня, передають Патріоти України.

Глава американського Держдепартаменту наголосив, що зараз тривають активні переговори з Німеччиною про інтереси України. Він вказав на те, що гарантія Україні транзитних платежів, які вона може втратити, буде найоптимальнішим рішенням, а також не дасть РФ використовувати газ як зброю проти України.

"Щоб вивчити, що може і, на мою думку, має бути зроблено, щоб гарантувати, що транзитні платежі, які Україна може на якомусь етапі в майбутньому втратити в силу того, що цей "Північний потік-2" йде в обхід України, можуть зберегтися. Що усунена здатність Росії використовувати газ як зброю проти України або когось ще", – сказав чиновник. Нагадаємо, Блінкен також повідомив, що Штати готові відповісти на безрозсудні та агресивні дії Росії, але Вашингтон також відкритий і до конструктивного діалогу.

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...