Не всім українцям автоматично продовжили соцвиплати: Кому треба робити це самостійно

Попри те, що з 1 січня 2023 року уряд автоматично продовжив низку соцвиплат, деяким українцям робити це потрібно самостійно. Мова про одиноких матерів та малозабезпечені сім'ї. Для продовження виплат їм слід повторно звернутися до органів соцзахисту. Як розповіли в Мінсоцполітики, автоматично було продовжено лише 6 категорій соцвиплат та допомоги. Зокрема, передають Патріоти України.

  • на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • дітям, хворих на тяжкі захворювання;
  • дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;
  • особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
  • особам, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю І та ІІ груп внаслідок психічного розладу;
  • особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

"Це забезпечить зручність для громадян, які об'єктивно мають право на автоматичне продовження виплат. А також дозволить забезпечити допомогу тим, хто її справді потребує", – прокоментувала автоматичне продовження соцвиплат глава Мінсоцполітки Оксана Жолнович.

Тим не менш, для низки отримувачів виплат автоматичне продовження не повернули, у зв'язку з чим вони мають зробити це самостійно. Йдеться, зокрема, про тих, хто отримує:

  • соцдопомогу малозабезпеченим сім'ям;
  • допомогу на дітей одиноким матерям;
  • пільги для багатодітних сімей, які було призначено раніше з урахуванням доходу;
  • довідки для безкоштовного харчування дітей із малозабезпечених сімей у навчальних закладах.

"Для отримання цих видів допомоги потрібно звертатися повторно до органів соціального захисту населення, подавати декларацію. Відповідно до обліку поданої інформації обчислюватиметься та прийматиметься рішення про продовження відповідних виплат", – пояснив в ефірі телемарафону заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко.

Втім, зауважив він, є виняток – і для окремих українців ці виплати також продовжили автоматично. Йдеться про тих, хто живе на тимчасово окупованих територіях, а також там, де ведуться або можуть вестись активні бойові дії.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...