Не втратьте свій шанс! Частина українців може вдвічі підвищити свої пенсії - юристи підказали лазівку, але є нюанс

Військові пенсіонери, які вийшли на пенсію після 2018 року, мають змогу збільшити свою пенсію майже на 50%. Однак робити це доведеться через суд, передають Патріоти України.

Справа в тому, що розмір виплат таким пенсіонерам визначено, виходячи із прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 2018 рік, пояснили юристи Адвокатського бюро Івана Хомича. Цей прожитковий мінімум на 52% нижчий за діючий, а розмір виплат не змінився.

Тому юристи рекомендують перерахувати пенсію в судовому порядку, виходячи з розміру прожиткового мінімуму на 2020-2023 роки. Саме це й призведе до збільшення виплати приблизно на 50%.

Так, якщо 2018 року прожитковий мінімум становив 1762 грн, то 2023-го – вже 2684 грн. Згідно з формулою, якщо основний розмір виплати військового пенсіонера зараз становить 13 000 гривень, після перерахунку він може збільшитись до 19 760 гривень.

"Саме такий перерахунок стосується лише військових пенсіонерів", – зазначили юристи. Таку можливість мають військові пенсіонери, які вийшли на пенсію після 2018 року та проходили службу:

  • в Нацгвардії;
  • Прикордонній службі;
  • Служба безпеки України;
  • Збройні сили України;
  • Державну кримінально-виконавчу службу;
  • Управління державної охорони;
  • Державна служба з надзвичайних ситуацій;
  • Служба зовнішньої розвідки.

Юристи зазначають, що у столиці звертатися з такими позовами слід до Київського окружного адміністративного суду. В інших містах також можна звертатися до адмінсудів.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...