"Не виглядає як найкращий засіб для заощаджень": Експерт розповів, чи вигідно скуповувати долари українцям

Долар наразі не виглядає як найкращий засіб для заощаджень українців. Більш привабливими для громадян є гривневі облігації внутрішньої державної позики України (ОВДП), передають Патріоти України.

Про це розповів OBOZREVATEL керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій. Він зазначив, що попит на готівковий долар формується в основному населенням як засіб для заощаджень.

"Але бачимо, що долар зараз не виглядає як найкращий засіб для заощаджень. І доларова інфляція досить велика і ставки в доларах на українському ринку низькі. Очікування по курсу долара залишаються, як на мене. більш-менш стабільні. При цьому гривня – банківські рахунки чи ОВДП в гривні – зараз виглядає набагато більш цікавим засобом для заощадження", – сказав експерт.

Чи зміниться курс долара в Україні в червні?

За прогнозом Паращія, в Україні в цьому місяця навряд значно зміниться готівковий курс долара. Наразі курс є досить стабільним, тож валюті нічого не загрожує.

"Нічого поганого очікувати не варто, бо стабільний курс наразі. Бачимо, що офіційний курс залишається стабільним вже майже рік. Також бачимо, що готівковий курс досить добре наблизився до офіційного і, скоріш за все, десь на цьому рівні він і буде залишатися", – підсумував фахівець.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...