Незважаючи на блекаути: Український ринок електромобілів демонструє рекордний бум

Електромобілі давно стали повноцінними гравцями на автомобільному ринку України і з кожним роком їхня кількість на дорогах країни зростає. Лише у лютому на український облік поставили 413 нових електрокарів, що втричі більше, ніж роком раніше.

Якщо порівнювати цей показник із результатом січня цього року, то тут також спостерігається приріст у 40%. Autocentre.ua з посиланням на «Укравтопром» повідомляє, що лідером сегмента у звітному періоді став Volkswagen ID.4. За місяць український автопарк поповнило 134 електрокари цієї моделі.

Також у ТОП-5 найпопулярніших нових електромобілів на українському ринку увійшли:

  • Volkswagen ID.4 – 134 реєстрації;
  • Dong Feng (Honda) M-NV – 86 реєстрацій;
  • Volkswagen ID.6 – 33 реєстрації;
  • Honda E – 27 реєстрацій;
  • Mercedes-Benz EQC – 16 реєстрацій.

Загалом за перші два місяці цього року в Україні поставили на облік 708 нових електромобілів. Це на 164% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...