Незважаючи на істерику Москви: В Європі на вимогу України почали вилучати майно" Газпрому"

Першим рішення серед європейських юрисдикцій, котрі за рішенням Стокгольмського арбітражу та запитом України арештували майно російського монополіста, прийняв суд Люксембургу.

У Люксембурзі суд постановив виконати рішення арбітражної інстанції про стягнення з Газпрому 2,6 мільярда доларів в рамках суперечки з Нафтогазом України. Як повідомляє Інтерфакс із посиланням на квартальну звітність компанії, Люксембурзькі відділення великих світових банків є кредиторами Газпрому, зазначають Патріоти України.

Уточнюється, що в цьому європейській державі зареєстрована компанія, що випускає єврооблігації компанії Gaz Capital SA. Українська сторона в лютому поточного року направила на адресу люксембурзьких підрозділів найбільших банків і Gaz Capital повідомлення про арешт будь-якої заборгованості "Газпрому" і активів компанії в Люксембурзі. Росія спробувала арешт оскаржити, але в червні 2019 року суд клопотання Газпрому відхилив.

Подібні дії Нафтогаз робить і в Нідерландах. У травні суд Амстердама наклав арешт на належні російської компанії акції BSPC, а також на погашення заборгованості місцевими компаніями перед Газпромом. Крім цього, в голландській юрисдикції зареєстрований Gazprom Holding Cooperatie з активами на мільярд рублів.

Як відомо, Стокгольмський арбітраж зобов'язав Газпром виплатити Нафтогазу 4,63 мільярда доларів за недопоставку газу для транзиту. У Росії з рішенням суду не погодилися.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...