Незважаючи на оптимістичні мантри "слуг": З 1 січня тепло та вода подорожчають, є попередні розрахунки, - експерти

З 1 січня, на думку експертів, ціни на всі комунальні послуги можуть зрости на 6%. Це пов'язано зі збільшенням мінімальної заробітної плати з 1 грудня цього року, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Вести».

До кінця опалювального сезону ціни на опалення піднімуться приблизно на 16%. Це також пов'язано з подорожчанням ресурсів у всьому світі.

Приблизно на 28% можуть зрости ціни на воду. Про це вже заявляли водоканали, які мають платити за світло за тарифами для бізнесу — 5,9 грн.

Хочуть з січня також підняти плату за транспортування газу, але поки що питання перебуває на розгляді в НКРЕКУ.

У Києві вже включили у платіжки за опалення абонплату, яка включає витрати «Київтеплоенерго» на обслуговування загальних приладів обліку, витрати на зарплату, на формування платіжних документів.

За словами голови Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка, абонплату виставлятимуть не лише за постачання тепла та гарячої води, а й за послуги водоканалів та вивіз сміття. За його розрахунками, киянам доведеться платити на 111,7 грн більше з однієї квартири.

У «Київтеплоенерго» показали, які суми абонплати потрібно буде сплачувати кожній квартирі:
- 30,95 грн на місяць за опалення — для однієї квартири у будинку з будинковим лічильником;
- 21,63 грн — без будинкового лічильника;
- 33,78 грн — за гарячу воду з будинковим лічильником;
- 16,35 грн — без лічильника.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...