Незважаючи на повітряний терор росіян: 2023 року вантажообіг через українські порти Дунаю став рекордним

Український вантажообіг через порти Дунаю став рекордним у 2023 році та становив понад 29 мільйонів тонн, що майже в шість разів більше порівняно з довоєнним періодом. Про це повідомила пресслужба Міністерства відновлення в понеділок, 8 січня.

"В умовах нестабільної безпекової ситуації в Чорному морі Дунайські порти лишилися одним з найбільш надійних експортних шляхів. Саме тому велика частка зусиль була спрямована на оптимізацію роботи цих портів", - зазначив голова Адміністрації морських портів України Юрій Литвин.

За його словами, за 2023 рік через порти Дунаю пройшло понад 29 мільйонів тонн вантажів. Це приріст у майже шість разів порівняно з довоєнним періодом. Також кількість суднозаводів збільшилася до 13 045 одиниць порівняно з 8 944 у 2022 році.

Спільно з бізнесом у 2023 році було запущено 23 точки перевалки, планується реалізувати ще 15 таких інвестиційних проєктів у портах Ізмаїлу та Рені.

Треба готуватись: Експерти розповіли, що буде з відключенням електроенергії взимку

субота, 7 вересень 2024, 23:35

В Україні взимку не вистачатиме близько 4-5 гВт струму. Необхідно готуватись до значних графіків відключень, при тому імпорт навряд компенсує дефіцит, передають Патріоти України. Про це в проєкті OBOZ.TALK розповіла Вікторія Войціцька, директорка з адв...

Українцям, які виконали однакові умови, платять різні пенсії: У чому причина і що відбувається

субота, 7 вересень 2024, 22:22

В Україні діюча пенсійна система призводить до швидкого застарівання пенсій. В результаті українці, що виконали однакові умови (наприклад, мали однакові зарплати і стаж), але вийшли на заслужений відпочинок в різний час, мають різні виплати, передають...