Не звикли без корупційного гешефту: Завод Коломойського через славетний Окружний адміністративний суд Києва заблокував реформу енергоринку

Кредити МВФ знов опинились під великим питанням, адже зав'язані і під цю реформу. Олігарх спрямовує Україну до жаданого, собі коханому, дефолту. Однак "грім гряне" після виборів, отже Банковій-"музею Леніна" особливо можна не перейматись

Окружний адміністративний суд Києва призупинив за позовом Нікопольського заводу феросплавів дію тарифів для Укренерго на передачу електроенергії та послуг диспетчерського управління на друге півріччя 2019 року. Про це свідчить постанова суду від 27 червня, зазначають Патріоти України.
У позовній заяві завод Ігоря Коломойського посилається на рішення Конституційного суду, який постановив, що НКРЕКУ, що затвердила тарифи для Укренегро, була створена в неконституційний спосіб, а її статус і спосіб формування не відповідають Конституції.
Позивач вважає, Комісія не мала повноважень встановлювати відповідні тарифи, а тому її постанови є протиправними.
Він нагадав, що в грудні 2018 року НКРЕКУ встановила тариф на передачу електричної енергії, включаючи плату за диспетчерське управління на 2019 рік на рівні 59,26 грн / кВт-год (без ПДВ).
Але вже в червні 2019-го постановами №954 і №955 Нацкомісія підвищила тариф на передачу е/е на друге півріччя в 6 разів, до 347,43 грн / кВт-год (без ПДВ), і встановила тариф на диспетчеризацію на рівні 8,9 грн / МВт-год (без ПДВ).
Суд підтвердив законність bail-in при націоналізації ПриватБанку
"Вартість електричної енергії та супутніх послуг, в тому числі і послуг диспетчерського управління, передачі електричної енергії, є критичним для НЗФ, так як в структурі собівартості продукції ці витрати є найбільшими" - йдеться в документі.
У суді зазначили, що, таким чином, за рахунок завищеного тарифу на передачу електроенергії відбувається перехресне субсидування між користувачами системи, що створює нерівні умови на ринку, як для виробників, так і для споживачів. Це, на думку, суду суперечить закону про "Про ринок електричної енергії".

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...