Небезпечна прірва зовсім поряд: Вчені запідозрили наявність чорної діри у Сонячній системі

Планета X, яка знаходиться на орбіті дуже далеко від Сонця, могла б пояснити, чому інші тіла в нашій системі мають такі дивні орбіти.

Астрофізики з Великобританії і США припустили, що дев'ята планета Сонячної системи, або Планета Х, насправді первинна чорна діра розміром з тенісний м'яч або кулю для боулінгу. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Futurism.com.

Вчені давно припускають, що планета X, яка знаходиться на орбіті дуже далеко від Сонця, могла б пояснити, чому інші тіла в нашій Сонячній системі мають такі дивні орбіти. Тепер пара дослідників з Університету Дарема (Велика Британія) і Іллінойського університету в Чикаго (США) опублікувала статтю, в якій виклала свою теорію. Вони припускають, що одна з первинних чорних дір могла бути захоплена Сонячною системою, і це як раз та сама «дев'ята планета».

На користь своєї теорії астрофізики наводять довід, що в рамках програми OGLE були виявлені шість подій гравітаційного мікролінзування, коли світло від віддалених об'єктів спотворюється тяжінням ближчих до Землі небесних тіл. Такими тілами можуть бути великі планети-мандрівники або первинні чорні діри, які утворилися з надщільної матерії в момент початку розширення Всесвіту.
Підтвердити цю теорію можна за допомогою реєстрації випромінювання від анігіляції темної матерії, яка має бути присутня у вигляді гало навколо чорної діри. Автори статті припускають, що, якщо який-небудь з цих сигналів з'явиться, це може означати, що невловима планета Х і справді є чорною дірою.

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...