Недешеве задоволення: Стало відомо, у скільки обійдеться переїзд Офісу президента Зеленського в Український дім

Технічно відповідні роботи можна виконати за шість-вісім місяців.

У вівторок, 3 липня, в Києві відбулася презентація концепції нового офісу президента України. Розмістити його планують в Українському домі - приміщенні, збудованому в кінці 1970-х-початку 1980-х спеціально для музею Леніна, зазначають Патріоти України.

Всередині цієї помпезної споруди гуляє дуже багато місця: посередині через всі поверхи проходить гігантський атріум (порожній простір). Згідно з концепцією перетворення Українського дому на офіс глави держави, атріум залишиться, планується також зберегти кіноконцертний зал.

Для президента призначений передостанній поверх. Його служби займуть інші поверхи. У підвалі розмістять паркінг на сто автомобілів. На першому поверсі в центрі (там, де зараз проходять різні виставки) обладнають простір для відвідувачів. Автори проекту також знайшли місце для спортзалу і ресторану.

Концепцію представив один з її авторів, молодий архітектор Іван Юнаков. На питання, як розпорядяться будівлею на Банковій, він відповів, що там розмістять нові зали Національного художнього музею України. А музейні фонди, що зберігаються зараз в Українському домі, перевезуть в будівлю Контрактового будинку на Подолі, ремонт якого не можуть закінчити вже багато років.

- Переведення Адміністрації президента країни до Українського дому обійдеться приблизно в 300 мільйонів гривень, - заявив Іван Юнаков. - Технічно цю роботу можна виконати за шість-вісім місяців. Про те, що терміни реальні, свідчить приклад нового залізничного вокзалу в Києві - його побудували за дев'ять місяців.
Джерело: Факты

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...