Недешеве задоволення: Стало відомо, у скільки обійдеться використання генератора для будинку за добу

Українці масово закуповують генератори і використовують їх для освітлення та отопленння своїх помешкань. Мало того, що вартість пристроїв не з дешевих, придбавши генератор, потрібно буде витрачати гроші й на його обслуговування. Скільки коштуватиме безперервна робота генератора середньої потужності на добу, розглянемо на прикладах, передають Патріоти України.

Вартість дизельних та бензинових генераторів залежить від потужності. Генератора потужністю 3 кВ вистачить на роботу холодильника, котла, насосу для води, а генератор потужність до 5 кВ можна вже використовувати як для приватного будинку, так і офісу.

Дизельні генератори зазвичай мають споживання 250 г/кВт-год, тобто при виробленні кіловата енергії за годину він спалить 250 г палива, за 24 години - 6 літрів.

Бензиновий генератор при такому навантаженні спалить 350 г палива, тобто 8,4 літра за добу. З урахуванням того що середня ціна літра дизелю в Україні на сьогодні становить 55,02 грн/л, то щоб генератор працював добу в нього потрібно залити палива на 330 грн.

Літр бензину А-95 сьогодні на сьогоднішній день в середньому коштує 51,39 грн. Тобто за добу бензиновий генератор витратить понад 430 грн.

Для тих, хто хоче вирахувати витрати палива на генератор за певний час, можна скористатися наступною формулою для розрахунку: G помножити на P, де G — це споживання палива на 1 кВт навантаження за годину (л/кВт на год), а Р — це значення навантаження на пристрій у кВт.

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...

Попри війну та кризу минулих років: Найбільша державна судноплавна компанія України отримала рекордний прибуток у 2023-му

вівторок, 16 квітень 2024, 9:32

Чистий прибуток державної компанії "Українське Дунайське пароплавство" за 2023 рік становив 719 млн. З 2022 року компанія сплатила у бюджет податків на суму понад 1,06 млрд грн, повідомив голова компанії Дмитро Москаленко. Рекордний прибуток УДП за мин...