Недоімперія на шляху економічного краху: Експорт російської нафти різко обвалився після запровадження цінових обмежень на неї

Через тиждень після введення стелі цін на російську нафту експорт нафти з Росії впав на 54% або 1,86 мільйона барелів на добу. Про це у вівторок, 20 грудня, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що однією з причин стали технічні роботи на нафтовому терміналі в Приморському порту на Балтійському морі. Через це вантаж за тиждень вирушив звідти лише тричі, тоді як зазвичай буває близько восьми.
У Bloomberg додають, що рівень експорту впав і в інших портах, особливо в порту Находка, що знаходиться на Далекому Сході. Причиною цього є те, що власники танкерів не хочуть спрямовувати їх туди через санкції. За минулий тиждень вантаж із Находки відправили двічі.
При цьому, за даними видання, значно скоротилися постачання російської нафти до Європи. Єдиним пунктом призначення на континенті для російської нафти залишилася Болгарія, якщо не брати до уваги Туреччину.
"Ринок, який споживав понад 1,5 млн. барелів на день сирої нафти, що поставлялася на короткі відстані з експортних терміналів у Балтійському, Чорному морях та Арктиці, був майже повністю втрачений, і його замінили дальні напрямки в Азії, обслуговування яких потребує значно більших витрат та часу", - пише Bloomberg.
У виданні наголошують, що основними імпортерами нафти з РФ залишилися Китай, Індія та Туреччина. При цьому дедалі більше танкерів, які перевозять ресурс, приховують свої кінцеві пункти призначення.
Нагадаємо, з 5 грудня набуло чинності ембарго на постачання російської нафти морем до ЄС. Країни Євросоюзу також погодили регульовану межу цін на російську нафту, що поставляється морем, на рівні $60 за барель. Таке ж рішення ухвалили країни G7 та Австралія.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...