Недоімперія напружує фінанси у гонитві за "вєлічієм": Росія реалізує новий проект в Арктиці вартістю 3 млрд доларів

Мова йде про масштабний проект в Ненецькому автономному окрузі на території арктичної зони Росії.


Відразу кілька російських компаній і банків підписали угоду про фінансування нового газохімічного проекту в Арктиці. У прес-службі Газпромбанка повідомили, що цей проект обійдеться приблизно в 3 млрд доларів (205 млрд руб), інформують Патріоти України.

Відповідна угода була укладена на Східному економічному форумі між ВТБ, Газпромбанком, ТОВ Росхім Газ і ВЕБ. Відзначається, що мова йде про масштабний проект в Ненецькому автономному окрузі на території арктичної зони Росії.

«Загальна вартість проекту оцінюється в 205 мільярдів рублів (з урахуванням розробки родовищ). Проект планується профінансувати в тому числі в рамках програми "Фабрика проектного фінансування", оператором якої виступає ВЕБ.РФ », - сказано в заяві.

Також стало відомо, що в рамках цього проекту будуть розроблятися газоконденсатні родовища, буде побудований завод з виробництва метанолу. Також планується побудувати портовий термінал з виходом на Північний морський шлях і іншу інфраструктуру в Арктиці. При цьому сировину для виробництва метанолу поставлятимуть Кумжінський і КОРОВИНСЬКИЙ конденсантні родовища.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...