Недоімперія втратила знаковий бренд процвітання: Mercedes-Benz нарешті йде із Росії

Mercedes-Benz продасть свій завод в Росії

Німецький автовиробник Mercedes-Benz має намір продати свій завод по збірці автомобілів в Московській області. Про це повідомляє Коммерсантъ.

Покупцем може стати російський дилер компанії "Автодом". У Mercedes стверджують, що розглядають різні варіанти ведення бізнесу в РФ.

Раніше повідомлялося, що Mercedes-Benz хотів продати майно свого дистрибутора "Мерседес-Бенц Рус" одному з російських дилерів і обговорював передачу йому також і прав дистрибутора.

Якщо російська компанія купить завод, вона не зможе використовувати його для складання машин німецької марки, оскільки для цього потрібні поставки від великої кількості авторизованих виробників компонентів, що неможливо без підтримки штаб-квартири.

Завод, запущений у 2019 році, не повернув вкладення, тому концерн може зберегти можливість зворотного викупу майданчика. У звіті Mercedes-Benz за другий квартал згадані ризики експропріації активів в РФ, а втрати бізнесу в країні в легковому сегменті в січні-червні оцінені в 658 млн євро.

Раніше повідомлялось, що близько 8 тисяч преміальних автомобілів, призначених для російського ринку, заблоковані в бельгійському порту Зебрюгге у зв'язку з санкціями, накладеними ЄС на Москву після її вторгнення в Україну.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...