Нехай готуються до "Чебурнету": Google відключив сервери, що прискорюють завантаження, кільком російським провайдерам

Компанія Google повідомила російських кількох провайдерів, у тому числі МФТІ-Телеком та оренбурзький Фокус Лайф про розірвання договорів на обслуговування серверів Google Global Cache. Про це пише російське видання РБК, передають Патріоти України.

Ці сервери використовуються для прискорення завантаження сервісів Google, зокрема контенту YouTube. У першому випадку причини відключення провайдери невідомі, у другому співрозмовник видання пов'язав це з потраплянням МФТІ. ( Московський фізико-технічний інститут - ред.) під санкції.

Оренбурзький провайдер отримав листа від однієї з ірландських « Дочок» Google - компанії Raiden Unlimited Company, в якому говорилося, що сервери будуть відключені найближчим часом « у зв'язку із змінами правової практики».

Сервіс Google Global Cache встановлюється на мережах інтернет-провайдерів по всьому світу, щоб знизити навантаження на магістральні мережі зв'язку та збільшити швидкість доступу користувачів до власних сервісів. У тому числі йдеться про завантаження відео з YouTube.

Подібні сервери дозволяють завантажувати контент швидше, а провайдери скорочують обсяги транскордонного трафіку та свої витрати на мережну інфраструктуру.

Також на серверах Google Global Cache розташований сервіс Google CAPTCHA. За словами опитаних експертами, якщо оператор буде позбавлений можливості зберігати цей сервіс на сервері Google, у користувачів можуть початися проблеми. Зокрема, CAPTCHA може не завантажуватись або відображатися як збій.

На думку експерта, відключення Google Global Cache може призвести до зростання навантаження на мережі та зниження стабільності роботи каналів. Також це може вплинути на ціни на інтернет для користувачів.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...