Неприємний сюрприз для Путіна: Болгарія та Сербія почали будівництво нового газопроводу

Болгарія заявила про початок будівництва нового газогону до Сербії. Таким чином країни хочуть зменшити залежність від газу країни-агресорки Росії. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

За словами болгарського міністра енергетики Россена Христова, новий газопровід дозволить постачати газ не з Російської Федерації. Крім того, таке будівництво також підвищить безпеку поставок блакитного палива до Південно-Східної Європи.

Заплановане будівництво 170-кілометровооо газогону. Він буде пролягати від болгарського міста Новий Іскір до Ніша в Сербії. Завершити будівництво та ввести в експлуатацію його планують до кінця 2023-го.

Ділянка довжиною 62 км буде пролягати на території Болгарії. Софія планує завершити будівництво до кінця жовтня. У планахБелграда завершити будівництво у межах країни до осені.

Зазначається, що трубопровід частково фінансований за рахунок допомоги Європейського Союзу. Газогін дасть Сербії доступ до неросійських поставок з Південного газового коридору і терміналів СПГ в Греції і Туреччині. Він також диверсифікує маршрути, які з'єднують Болгарію з європейською газовою мережею.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...