Нерви водіїв вже на межі: Експерт розповів, скільки ще триватиме паливна криза в Україні

Паливна криза триватиме, як мінімум, два місяці. Про це розповів президент Асоціаціїї операторів ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук під час телемарафону, передають Патріоти України.

"Офіс Президента і перший віце-прем’єр розказують нам, що вже законтрактовано 300 тисяч тонн. Що таке 300 тисяч тонн нафтопродуктів в Європі законтрактовано? Ми повинні розуміти, що на сьогодні шляхи доставки залишилися лише бензовозними партіями. А якщо взяти до уваги, що у нас десь, приблизно, 1200 автомобілів по 30 тонн, то це два місяці, як мінімум, щоб перевезти таку кількість", - розповів він.

Також, він прокоментував логістичні можливості для перевезення палива. Зокрема, Косянчук вважає, що найбільш вірогідним варіантом для цього є автомобільний шлях.

"Наскільки мені відомо, європейські країни не дуже хочуть направляти до нас свій залізничний транспорт, бо немає розуміння, чи достатньо буде колісних пар, щоб поміняти їх на кордоні, і тому найбільш вірогідним є – це автомобільний шлях і бензовози, що зараз і відбуваються", - зазначив експерт.

Окрім цього, він додав, що домовленість України і Польщі, щодо скасування дозволу на проїзд бензовозів – це "дуже вагомий крок, щодо лібералізації і щодо наповнення ринку", бо до того часу бензовози стояли у черзі на виїзд з України 3-4 дні, і стільки ж на в'їзд.

"Це дуже вагомий крок, щодо лібералізації і щодо наповнення ринку. Безперечно, тому що до того часу бензовози стояли у черзі на виїзд з України 3-4 дні, і на в’їзд в Україну 3-4 дні, бо там окрім нафтопродуктів ще є експорт, надходження в Україну автомобілів і таке інше. Вирішення цього питання вже почалося, і наскільки нам відомо вже дійсно бензовозам відкрили шлях і це дуже позитивний шлях", - додав він.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...