Несамовитий дрон рветься у бій, або Global Hawk, посунься: Турецько-український ударний БПЛА пройшов перші випробування (відео)

Akıncı призначений для ведення оперативно-стратегічної повітряної розвідки, а також нанесення авіаційних ударів по об’єктах противника.

Турецько-український ударний безпілотний літальний апарат Akıncı пройшов перші наземні випробування. Про це у своєму Twitter повідомив технічний менеджер компанії Baykar Сельчук Байрактар, передають Патріоти України.

На оприлюдненому 15 листопада 2019 року відео видно, як безпілотник Akıncı рухається в темну пору доби по злітно-посадковій смузі з двома працюючими українськими турбогвинтовими двигунами сімейства АI-450, розробки ДП «Івченко-Прогрес». При цьому управління БПЛА здійснюється з командного центру, де розміщений технічний персонал.

«Наземні випробування тривають. Він почав ходити. Незабаром він побіжить і полетить, ми чекаємо і молимося за це», - підписав відео у Twitter Сельчук Байрактар.

Ударний безпілотний літальний апарат нового покоління Akıncı (тур. – вид легкої кавалерії) стане одним із перших проектів спільного підприємства «Black Sea Shield», створеного Держкомпанією «Укрспецекспорт», що входить до складу «Укроборонпрому», та турецького підприємства Baykar Defence. Akıncı призначений для ведення оперативно-стратегічної повітряної розвідки, а також нанесення авіаційних ударів по об’єктах противника. БАК оснащений сучасним системами спостереження: від тепловізорів та потужних камер, радарів з активною фазованою антеною решіткою та численними сенсорами.

Попередньо відомо, що Akıncı буде здатний перебувати в повітрі до 24 годин, матиме максимальну висоту польоту 12 км та радіус дії 250 км. Максимальна швидкість польоту беспілотника становитиме 463 км/год. Вага корисного навантаження складатиме 1350 кг (450 внутрішнього та 900 – навісного навантаження).

Безпілотник обладнується надсучасними системами спостереження: від тепловізорів та потужних камер до радарів з активною фазованою антенною решіткою та численними сенсорами. Все це дозволяє виявляти на значній відстані навіть добре замасковані цілі, передавати їх координати для знищення, або самостійно завдавати високоточні удари.

Однією з головних особливостей Akıncı є можливість його озброєння боєприпасами, які застосовуються у звичайній авіації. Мова йде про різні типи ракетного та бомбового озброєння, зокрема і турецькі далекобійні крилаті ракети SOM, які здатні знищувати цілі на відстані біля 250 км та побудовані з використанням стелс-технологій. Ця ракета, загальною масою у 600 кг, несе понад 200 кг вибухівки. Вона має можливість наведення, як на стаціонарні, так і на рухомі цілі завдяки використанню спеціального алгоритму селекції за інфрачервоною сигнатурою.

Вперше компанія Baykar експонувала натурний зразок БАК Akıncı з українськими двигунами під час Міжнародного фестивалю авіації, космосу та технологій Teknofest-2019, який проходив 17-22 вересня 2019 року в Стамбулі (Туреччина).

Джерело: Defense Express

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...