Несподіваний чинник свободи: Протести у Китаї викликали падіння цін на нафту до річного мінімуму

Режим Сі Цземіня антигуманними заходами все ще сподівається подолати пандемію. Однак на третьому році наджорсткого та малоефективного карантину терпець увірвався навіть у терплячих китайців

китайцем набридло скотське ставлення влади. Антиковідний протест у Пекіні 28 листопада

Ціни на нафту падають у зв'язку з інформацією про акції протесту проти ковідних обмежень, що відбуваються в Китаї. Про це у понеділок, 28 листопада, повідомило агентство Bloomberg.

Зазначається, що хвиля заворушень у китайських містах "затьмарила перспективи попиту на енергоносії, посиливши стрес на і без того тендітному світовому ринку сирої нафти".

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:10 понеділка склала 81,31 долара за барель, що на 2,32 долара (2,77%) нижче за ціну на закритті попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на 2,31 долара (3,03%), до 73,97 долара за барель.

За підсумками минулого тижня Brent подешевшала на 4,6%, WTI - на 4,8%.

"Перспективи нафтового ринку залишаються несприятливими, і події цих вихідних у Китаї не додають позитиву", - заявив Воррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках ING Groep NV у Сінгапурі.

Нагадаємо, у багатьох містах Китаю через жорстокі антиковідні обмеження спалахнули акції. У ніч на понеділок марші протесту пройшли в Пекіні, Шанхаї, Ченду, Чунціні, Ухані та Нанкіні.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...