Несподіваний поворот справ: Китайський покупець української "Мотор Січ" - банкрут

Китайська компанія Beijing Xinwei Technology, що є одним з покупців українського АТ Мотор Січ, яке виробляє авіадвигуни та газотурбінні установки, поставляючи свою продукцію в понад 100 країн світу, оголосила дефолт,повідомляють Патріоти України з посиланням на 24 канал .Відомо, що ще на початку цього року BXT (Beijing Xinwei Technology) оголосила про дефолт маючи борги у $ 300 млн. За підсумками Q1-Q3 2019, чистий збиток склав $ 2.3 млрд.

Варто додати, що у відкритих джерелах про BXT та її голову Ван Цзіня (Wang Jing) є багато неоднозначною та насторожуючої інформації. Так, з 2012 року BXT накручувало обіг компанії за рахунок кредитів з партнерами, які власне були їх підрозділами. Таким чином компанія вийшла на IPO. Після оприлюднення цієї схеми ЗМІ, з грудня 2016 по липень 2019 торгівля акціями була зупинена. У липні цього року BXT оголосили про завершення реструктуризації та відновили торги (на липень вартість однієї акції - $ 2.02, у грудні - $ 0.22).

А у вересні 2019 року на активи акціонера (31%) і голови компанії Ван Цзіня частково накладено арешт на 3 роки через прострочення по виплатах за кредити BXT.

Голова Beijing Xinwei Technology - Wang Jing (ліворуч)

Нагадаємо, китайські компанії Skyrizon Aircraft і Xinwei Technology Group купують понад 50% акцій компанії Мотор Січ. У разі отримання дозволу Антимонопольного комітету на купівлю, інвестори зобов'язалися надати авіабудівній галузі України грантове фінансування на суму 100 мільйонів доларів. Понад 25% акцій залишалися за Укроборонпромом.

Голова концерну Укроборонпром Айварас Авбромавічус (а також Президент АТ Мотор Січ В'ячеслав Богуслаєв) підтвердив, що китайські інвестори купили акції компанії Мотор Січ, і зараз угоду перевіряє Антимонопольний комітет. Абромавічус також висловив упевненість, що угоди з такими стратегічно важливими підприємствами має контролювати держава.

Варто відзначити, що за повідомленнями ЗМІ , Ван Цзінь придбав акції Мотор Січі з кредитних коштів, узятих у China Development Bank. І якщо у Цзіня не буде грошей, щоб віддати борг, акції перейдуть у власність банку, який зможе розпродати їх по частинах кому завгодно, наприклад, росіянам, або продати назад державі Україна. Або ж банк створить дочірню структуру, яка буде керувати підприємством.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...