Неспрогнозований розворот: Аналітики розповіли про курс долара щодо гривні на тиждень

Тенденція до зростання курсу долара збережеться

Аналітики дали прогноз курсу долара на найближчий тиждень

Протягом найближчого тижня очікується помірний ріст курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько рівня 28,15 грн. Про це в заявив Максим Пархоменко, аналітик Альпарі, зазначають Патріоти України.

Як зазначив аналітик, за останній тиждень гривня спочатку стрімко зміцнилася, а потім стрімко втрачала свої позиції проти долара. Підсумком п'ятниці став повернення гривні до своїх колишніх позицій.

Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за тиждень змінилися з 27,95/27,96 до 27,99/28,00 грн/долар. Середній курс купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень не змінився і залишився на позначці 27,80/28,00. При цьому спред між середнім продажем і середньою покупкою зберігся на рівні 0,7%.

"Зниження долара було обумовлено активізацією нерезидентів, які обмінювали валюту на гривню для покупок ОВДП. Так на останньому аукціоні Мінфін сумарно залучив понад 28 млрд гривень", - додав аналітик.

Однак у п'ятницю на відкритті торгів гривня зробила спробу зміцнитися до 27,74, а вже до закриття ринку просіла до 28,00 гривень за долар. "На наступному тижні ми побачимо продовження цього тренду. У долара є потенціал зростання до 28,15", - зазначив він.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) на 21 грудня 2020 року встановив офіційний курс на рівні 27,82 гривень за долар. За минулий тиждень курс знизився на 0,5% (з 27,96 на 14 грудня).

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...