Невже пік минув? Ціни на нафту перейшли до зниження: Що стало причиною

Ціни на нафту закрилися 8 червня на найвищому рівні з 8 березня, співпавши з рівнями 2008 року. Зростання видобутку має переломити тенденцію у найближчий тижні, прогнозують експерти

Ціни на нафту знизилися в п'ятницю, 10 червня, але залишилися недалеко від тримісячних максимумів. Побоювання щодо нових заходів щодо блокування через COVID-19 в Шанхаї переважили стійкий попит на паливо в Сполучених Штатах, найбільшому споживачеві в світі. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Серпневі ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали 0,6%, до 122,30 доларів за барель після зниження на 0,4% напередодні. Американська нафта сорту WTI на липень подешевшала на 0,6% до 120,79 долара за барель після зниження на 0,5% у четвер.

Проте, з урахуванням загального зростання цін за останні два місяці, Brent знаходиться на шляху до четвертого тижневого зростання поспіль, а WTI демонструє сьомий тижневий зростання поспіль. Обидва еталони 8 червня зафіксували найвищі значення закриття з 8 березня і максимуму за 14 років.

"Нові обмеження через пандемію в Шанхаї викликали стурбованість з приводу попиту в Китаї. Але втрати були обмежені очікуваннями того, що обмежена Глобальна пропозиція збережеться при стійкому попиті на паливо в США і повільному збільшенні видобутку нафти ОПЕК", - сказав Казухіко Сайто, головний аналітик Fujitomi Securities Co Ltd.

Тим часом піковий літній попит на паливо в США продовжує сприяти зростанню цін на нафту. Сполучені Штати та інші країни зробили серію відкриттів стратегічних резервів, але вони мали обмежений ефект, оскільки світові поставки сирої нафти росли дуже повільно.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...