Незважаючи на мораторій! Тарифи на комуналку в Україні зросли: Які послуги подорожчали найбільше

В Україні тарифи на комунальні послуги за рік зросли на 6% порівняно з показником попереднього року. Найбільше - на 24,6% - зросла вартість утримання та ремонту житла. Прибирання сміття подорожчало на 15,3%, каналізація - на 14,9%. Про це свідчать дані Державної служби статистики України, передають Патріоти України.

Вартість водопостачання підвищилася на 12%. Гаряча вода та опалення зросли в ціні не так помітно – на 0,2%, а управління багатоквартирними будинками – на 3,2%. Зі свого боку тариф на газ знизився на 0,3%, а ціна на електроенергію не змінилася.

Багато інших послуг та товарів для українців теж стали дорожчими. Наприклад, предмети домашнього вжитку, побутова техніка та утримання житла виросли в ціні аж на 26,5%. До того ж охорона здоров'я теж значно подорожчала – на 19,9%. Фармацевтична продукція, медтовари та обладнання злетіли в ціні на 21,9%, амбулаторні послуги – на 16,7%.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...