Незважаючи на рекордний дефіцит: У НБУ розповіли, скільки Україна живе без друку грошей

Україна вже півроку не використовує інструмент емісії для покриття бюджетних витрат. Про це заявив голова Національного банку Андрій Пишний під час заходу "Діалоги про відновлення України", передають Патріоти України.

За його словами, досягти цього вдалося в тому числі і завдяки тому, що з початку 2023 року українська держава залучила на внутрішньому борговому ринку в 1,5 рази більше коштів, ніж за весь минулий рік.

"Це дозволило профінансувати потреби українського бюджету. Гарна новина полягає в тому, що ми півроку вже живемо без емісії, маючи рекордний дефіцит бюджету, який фінансується і за рахунок міжнародної підтримки, і за рахунок внутрішніх запозичень, і за рахунок підприємців, які сплачують податки", - зазначив він.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...