Незважаючи на заяви влади: Британія так і не відмовилася від російського дизпального, - західні ЗМІ

Британія так і не відмовилася від російського дизпалива. Поточні дані про постачання суперечать офіційному звіту, опублікованому цього тижня про те, що країна успішно звела закупівлі до нуля. Управління національної статистики повідомило 24 серпня, що Велика Британія вперше за всю історію не імпортувала дизпальне із РФ у червні. Це говорить про те, що після вторгнення в Україну уряд досяг своєї мети і повністю відмовився від усіх закупівель природного газу та нафти, повідомляють Патріоти України із посиланням на Bloomberg.

Проте дані, опубліковані пізніше Департаментом бізнесу, енергетики та промислової стратегії вдень, говорять про інше. Вони показали, що російський імпорт дизельного пального цього місяця, як і раніше, був приблизно вдвічі меншим, ніж роком раніше. За даними BEIS, імпорт ДП із Росії за місяць становив 106 тисяч тонн – 1,8% від загального обсягу імпорту Британії.

Невідповідність полягає у способі збирання статистики. Дані ONS засновані на країні, яка надсилає вантажі, тоді як BEIS враховує країну походження. Це свідчить про одну з оперативних труднощів у забезпеченні дотримання санкцій.

Раніше цього літа деякі учасники ринку обговорювали ідею маршрутизації російського палива через інші порти до прибуття до Великої Британії.

За даними Vortexa, з моменту повномасштабного вторгнення країни-терориста в Україну Велика Британія ввозила більше дизельного пального з інших країн, особливо з Бельгії. Звідти у період із березня по липень різко зросла кількість тих, хто прибуває.

У той час, як Бельгія відправляє більше дизельного пального до Великої Британії, вона також імпортує більше з Росії. Повна заборона Британії на постачання ДП з РФ не набуде чинності до кінця 2022 року. Наразі також немає повної заборони на постачання російського палива до Європейського Союзу.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...