Німеччина готова підтримати санкції проти "Сбербанку" та нафтового сектора РФ, - Bloomberg

Німеччина готова підтримати прагнення ЄС ввести санкції проти російського Ощадбанку, щоб покарати країну-окупанта за повномасштабне вторгнення в Україну. Дотепер країна була одним з головних противників обмежень. Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела, передають Патріоти України.

Обмеження увійдуть в шостий пакет санкцій, який буде введений вже на цьому тижні. Він буде також включати поетапне ембарго на російську нафту. Це стане відповіддю на припинення Росією постачання газу до Польщі та Болгарії.

Раніше Німеччина виступала проти зусиль Євросоюзу накласти санкції на найбільший російський банк Сбербанк і російський енергетичний сектор. На цей банк припадає більша частина роздрібних депозитів в Росії.

Згідно з документами, з якими ознайомилися журналісти Bloomberg, Берлін був занепокоєний тим, що можливі санкції проти Сбербанку призведуть до порушення фінансових операцій, пов'язаних з енергетикою. Але в останні тижні Німеччина наростила альтернативні постачання енергоресурсів і тепер готується підтримати поетапну заборону на російську нафту.

До речі, США вже повністю ввели блокувальні санкції проти "Сбербанку". Великобританія заборонила банку проводити платежі в фунтах стерлінгів через свою фінансову систему. Також були введені персональні санкції проти генерального директора банку Германа Грефа.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...