Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців, що перебувають у Німеччині, висловлюють намір залишитися в країні протягом наступних двох років, передають Патріоти України.

Про це йдеться на сайті Федерального відомства з питань міграції та біженців. У новій ініціативі, яка ще перебуває на стадії розгляду, передбачається припинення фінансової допомоги українським біженцям, які не виявляють зацікавленості у працевлаштуванні.

Влада намагається стимулювати економічну активність цієї категорії мігрантів через пропозиції роботи, а в разі відмови розглядається можливість скорочення або повного припинення соціальної підтримки. Ця ініціатива призначена не лише для зниження бюджетних витрат, а й для сприяння інтеграції біженців у німецьке суспільство.

Окрім цього, федеральний міністр праці та соціальних справ Хубертус Гейл разом із спеціальним комісаром з питань інтеграції біженців на ринку праці Даніелем Терценбахом та послом України в Німеччині Олексієм Макєєвим звернулися до українських біженців із закликом активно шукати роботу. Їхнє спільне звернення наголошує на важливості працевлаштування для успішної інтеграції в німецьке суспільство та закликає мігрантів використовувати свій досвід і знання для підтримки рідної країни у майбутньому.

Водночас українським біженцям надається підтримка в пошуку роботи, інформаційні ресурси та консультації щодо підготовки резюме та співбесіди. Зокрема, 77% біженців, які перебувають у Німеччині, планують залишитися у країні протягом наступних двох років. Це свідчить про їхню впевненість у подальшому житті в Німеччині та готовність до інтеграції в місцеве суспільство.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...