Німецький фонд роздасть українським сім'ям по 33,3 тис. грн: Хто та як може отримати допомогу

Німецький фонд Diakonie з березня 2023 року розпочав другий етап фінансової допомоги українцям. Гроші можуть отримати біженці у Польщі, які прибили до країни після 24 лютого 2022-го, передають Патріоти України.

Той член сім'ї, які звернеться за допомогою, може отримувати протягом трьох місяців по 710 злотих (6 тис. грн), а інші члени сім'ї – по 610 злотих (5,1 тис. грн). Таким чином, сім'я із двох осіб за три місяці може отримати близько 33,3 тис. грн.

Про це йдеться у заяві організації на офіційному сайті. Загалом із березня допомогу отримають 2500 сімей. Допомогти всім охочим не зможуть, тому визначатимуть пріоритети. Наприклад, більше шансів отримати допомогу тій сім'ї, у складі якої є людина з інвалідністю, люди похилого віку. Мета – зробити українських біженців у Польщі менш уразливими.

Щоб оформити допомогу, на сайті організації потрібно записатись на зустріч до найближчого центру. Там видадуть спеціальний код та перевірять документи. Після цього з цим кодом можна онлайн заповнити заявку на сайті організації.

Тим українцям, які не мають фізичної можливості прийти до центру, просять зателефонувати за номером 800000232. Після початку повномасштабної війни та приїзду великої кількості біженців організація відкрила велику кількість спеціальних центрів для прийому українців. Центри відкриті, зокрема, у церквах.

Зазначимо, що раніше стало відомо, що близько 80% українських біженців у Польщі змогли знайти собі роботу. Українці активно вивчають польську мову та стають частиною ринку праці у сусідній державі.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...