Німці беруть реванш у Ілона Маска: Mercedes-Benz показав електрокар Vision EQXX із запасом ходу в 1000 кілометрів

Прем'єра концепт-кара запланована на 3 січня.

Німецький автовиробник опублікував нове тизерне зображення повністю електричного прототипу Vision EQXX, оголосивши дату його презентації. Головною особливістю електромобіля є величезний запас ходу в реальних умовах – до 1000 кілометрів, що наразі є головною біллю для конкурентів, зазначають Патріоти України.

Перший анонс Vision EQXX відбувся ще наприкінці 2020 року, а в липні цього року виробник показав другий шматочок машини. А тепер член ради директорів Daimler AG Маркус Шефер поділився у LinkedIn третім тизером автомобіля, а також розкрив деякі нові подробиці про нього.

За словами Шефера, Vision EQXX – це автомобіль компактного класу, який може проїхати 1000 км на одному заряді в реальних умовах. Посадовець додав, що Vision EQXX також матиме надзвичайний показник споживання кіловат-годин на 100 км на звичайній швидкості на шосе. Щільність енергії в акумуляторах приблизно на 20% більша, ніж в EQS.

Mercedes-Benz також зосередився на тому, щоб зробити Vision EQXX максимально ефективним в аеродинаміці, тому коефіцієнт опору повітрю у нього буде навіть нижчим, ніж в EQS.

З візуальної точки зору, цей тизер показує, що Vision EQXX матиме світлодіодні фари та світлодіодну панель спереду. Він також позбавлений традиційних дзеркал, матиме скульптурний капот і світлодіодні задні ліхтарі.

Виробник автомобілів не підтвердив, що Vision EQXX породить серійний варіант, але навіть якщо це не так, технології, які він демонструє, безсумнівно, знайдуть свій шлях у майбутніх електромобілях від трипроменевої зірки.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...