Ніж у спину для Кремля: Найбільший покупець вугілля в Азії відмовився працювати з Росією

Один з найбільших тайванських імпортерів вугілля — компанія Taiwan Cement Corporation (TCC) — оголосив про повне припинення співпраці з Росією, передають Патріоти України.

Як повідомляє The Moscow Times, компанія TCC, яка купувала паливо в Росії для своєї електростанції Хопінг, з вересня вирішила відмовитися від нових контрактів. Остання партія російського вугілля прибуде до Тайваню у жовтні.

Як йдеться в матеріалі, втрата великого тайванського клієнта обіцяє нові проблеми російським вугільникам, які за підсумками січня-липня вже втратили майже 12% експорту. Головний покупець — Китай — знизив імпорт на 8%.

За підсумками першого півріччя російська вугільна промисловість, що включає понад 30 мономіст та 650 тисяч зайнятих (з урахуванням суміжних підприємств), стала збитковою. За офіційними даними, її сальдований фінансовий результат становить мінус 7,1 млрд рублів ($77 млн). Загалом, зазначає видання, збитковими стали більше половини російських вугільних компаній.

Читайте також: "Більш жорсткий режим". США вирішили перекрити Путіну нафтовий кран

Раніше повідомлялося, що Тайвань, який не приєднався до західних санкцій проти РФ, входив до п’ятірки найбільших імпортерів російського вугілля. За рік з весни 2023-го він закупив понад 10 млн тонн. Таким чином, Росія забезпечила майже п’яту частину всього вугільного імпорту Тайваню.

За оцінками Centre for Research on Energy and Clean Air, від початку війни РФ проти України Тайвань витратив $3,5 млрд на закупівлі російського вугілля. На його частку припало близько 5% всього вугільного експорту Росії. Причому цьогоріч постачання збільшилося на 30% у порівнянні з 2023 роком і в 1,5 раза — з 2022-м.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...