Ніж у спину: Китай перестав приймати гроші, що побували в Росії

Китайські банки не хочуть працювати з юанем, який пов'язаний з Росією - наприклад, куплений на підсанкційній Мосбіржі чи використаний в угодах із Москвою. Такі гроші там почали сприймати як "брудні" - і місцеві банки стали уникати роботи з ними, передають Патріоти України.

У зв'язку з цим, припускають в самій Росії, не виключено, що банки Китаю почнуть вимагати у імпортерів докази купівлі юаня на майданчиках, що не потрапили під санкції. А сама така "чиста" валюта вже стала коштувати дорожче.

Втім, в Росії вже почали шукати вихід із ситуації. Зокрема, там сподіваються "використовувати систему на основі взаємозаліку вимог та зобов'язань між контрагентами у різних юрисдикціях, для чого потрібно залучати до процесу третіх осіб, які зможуть з'єднати домовленості експортерів з імпортерами", – повідомляють росЗМІ. "Китай став ділити свою валюту на "чисту" та "брудну" (пов'язану з Росією). "Брудних" юанів банки КНР уникають", – розповіли вони.

Ніж у спину: Китай перестав приймати гроші, що побували в Росії

п’ятниця, 26 липень 2024, 20:10

Китайські банки не хочуть працювати з юанем, який пов'язаний з Росією - наприклад, куплений на підсанкційній Мосбіржі чи використаний в угодах із Москвою. Такі гроші там почали сприймати як "брудні" - і місцеві банки стали уникати роботи з ними, переда...

Російський слід: В Україні рекордно побільшало фальшивих грошей: Ось які купюри в зоні ризику

п’ятниця, 26 липень 2024, 16:50

Нацбанк, який під час пандемії коронавірусу констатував збільшення кільності фальшифих банкнот в Україні, повідомив, що за підсумками першого півріччя 2024 року на 1 млн штук справжніх банкнот припадало 3,4 підробки. Це приріст у 62% до минулого року, ...