"Ніжки Буша" регочуть з-за океану: У РФ курячі яйця через дефіцит почали продавати за паспортом - як у часи розвалу СРСР

В Росії на Чукотці місцеві жителі скаржаться на дефіцит курячих яєць. У Білибінському районі округу на руки дають не більше 10 шт., при цьому продаж дозволяється тільки за паспортом.

Про це повідомив глава регіону Владислав Кузнєцов, пишуть російські ЗМІ. "Високі ціни на продукти, яких ще не вистачає на всіх. Розповіли, що яйця продають людям лише за паспортом – підхід, як у 90-х роках!", – сказав він.

Зазначимо, в місті живе близько 5 500 осіб — це 10% від населення Чукотки. Яйця сюди привозять із Анадиря, який знаходиться за 600 км. При цьому Кузнєцов доручив "швидко створити в Білібіно запас яєць, достатній для закриття потреби".

Своєю чергою жителі Білібіно регулярно повідомляють про проблеми з постачанням яєць. В лютому за цим продуктом стояли великі черги. У квітні перед Великоднем десяток яєць із Магадана коштував аж 600 рублів.

Наприкінці травня жителі розповіли, що продаж яєць в одному з магазинів розпочався о 17:00, а за 20 хвилин вони вже закінчилися. Люди обурені цінами і на інші продукти – наприклад, кілограм місцевих огірків у Білібіно коштує 800 рублів, пише The Moscow Times.

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...

В Україні підвищать пенсії, але пощастить не всім: Що треба знати

понеділок, 18 березень 2024, 19:30

Окрім того, що в Україні зростуть пенсії за вислугу років, наприкінці березня підвищення розміру виплат слід очікувати ще деяким групам українців, передають Патріоти України. В Суспільному повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення...