Номери банківських карток зникнуть назавжди: Ось як ними користуватися далі

У найближчі шість років платіжний гігант Mastercard відмовиться від такого атрибута пластикових карток як номер. У компанії планують замінити звичні 16-значні номери токенізацією, передають Патріоти України.

Революційне оновлення планують запустити не пізніше ніж 2030 року, заявили у Mastercard. У компанії наголосили, що технологія токенізації використовується для захисту 25% усіх транзакцій у світі, а масштаби її впровадження зростають на 50% щороку.

"Сьогодні Mastercard оголосила про своє бачення 100%-ї токенізації електронної комерції в Європі до кінця десятиліття. Це підкреслює глобальне зобов'язання поступово відмовитися від ручного введення карток і зробити електронну комерцію безпечнішою та доступнішою для всіх", – зазначили у компанії.

На цьому тлі в Mastercard пояснили, що токенізація дозволить відмовитися від 16- та 19-значних номерів платіжних карток. Їх замінять безпечним токеном, що має підвищити кібербезпеку карток та їхню стійкість перед онлайн-шахраями. Щоб виключити ручне введення картки, Mastercard спростить вбудовування на сайти торгових точок методу оплати Click to Pay та дозволить партнерам банків допомагати людям реєструвати свої картки.

Крім того, у найближчому майбутньому можуть зникнути такі методи захисту даних як паролі та одноразові коди. Натомість Mastercard планує ввести аутентифікацію за біометричними даними, які зчитуватимуть мобільні пристрої.

В ЄС кинули виклик Visa та Mastercard, створивши нову велику платіжну систему: Що відомо

субота, 28 вересень 2024, 17:37

У Європейському Союзі розробили власну платіжну систему, яка покликана замінити розробки фінансових компаній Visa та Mastercard. Проект Wero створили за підтримки 16 великих банків та платіжних компаній, включаючи BNP Paribas, Deutsche Bank та Worldlin...

Українцям перерахують пенсії: Стали відомі деталі масштабної реформи

субота, 28 вересень 2024, 17:25

В Україні до кінця 2024 року мають ухвалити масштабну пенсійну реформу. В результаті мають збільшити пенсії тих, хто давно вийшов на заслужений відпочинок, передають Патріоти України. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла м...