Ноу-хау не продається: Унікальні розробки українських конструкторів не перейдуть до нового власника разом з "Мотор Січ"

У листопаді 2019 року в. о. глави концерну “Укроборонпром” Айварас Абромавічус заявив про те, що китайська компанія Skyrizon вже придбала більше 50% акцій запорізького заводу “Мотор Січ”.

Унікальні розробки ДП “Івченко-Прогрес”, запатентовані як в Україні, так і в інших країнах, залишаться інтелектуальною власністю підприємства і не будуть продані разом з продажем акцій ПАТ “Мотор Січ”. Про це пише видання “Крила“, передають Патріоти України.
Вся інтелектуальна власність, яка створена “Прогрессом”, записана за “Прогрессом”. Це написано у всіх договорах. “Прогрес” нікому не проданий. Він державний. Він незалежний. Всі технології записані за ним, – розповів директор ДП “Івченко-Прогрес”, генеральний конструктор Ігор Кравченко

Також за словами генерального конструктора “Прогресу”, інвестор, який буде працювати з “Мотор-Січ”, не зможе не співпрацювати з конструкторським бюро.

У листопаді 2019 року в. о. глави концерну “Укроборонпром” Айварас Абромавічус заявив про те, що китайська компанія Skyrizon вже придбала більше 50% акцій запорізького заводу “Мотор Січ”. При цьому покупець попросив про можливість консолідувати більше 50% акцій заводу, і Укроборонпром звернувся до Антимонопольного комітету з проханням продовжити розгляд цього питання на два місяці.

Державне підприємство “Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро “Прогрес “імені академіка О. Г. Івченка (ДП” Івченко-Прогрес “) входить до складу ДК “Укроборонпром” і є лідером в проектуванні та виготовленні дослідних зразків авіаційних двигунів.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...