​Нова енергетика стрімко нарощує потужності і валитиме ціни на бензин. "Катапульта зеленого водню" щорічно подвоюватиме своє виробництво протягом наступних шести років

Світ може відмовитись від нафтопродуктів та вугілля і досягти кліматичної нейтральності набагато раніше 2050 року. Протягом всього одного року намітились карколомні плани приросту зеленої енергетики ї різке здешевлення її собівартості.

Наприкінці 2020 року кілька компаній та організацій сформували коаліцію під назвою «Катапульта зеленого водню» (Green Hydrogen Catapult), котра пообіцяла розгорнути 25 ГВт потужностей виробництва водню на основі відновлюваних джерел енергії до 2026 року з метою зниження витрат на виробництво палива до рівня нижче 2 доларів США за кілограм H2 (1 кг водню вважають рівним за енергетичною цінністю одному галону - 3,78 л) , зазначають Патріоти України.

Як ми знаємо, зараз відбувається міжнародна конференція з клімату COP26, і в її рамках різні групи змагаються між собою розмірами своїх проектів.

«Катапульта» не залишилася осторонь, і на конференції пообіцяла встановити вже 45 ГВт електролізерів, які мають бути введені в експлуатацію у 2027 році. Тобто менш як за рік плани зросли на 20 ГВт електролізерів. Вражає.

«Ми вже вироблятимемо водень за ціною, нижчою від 2 доларів за кілограм, протягом наступних п'яти років, і тепер нам необхідно донести до секторів важкої промисловості та політиків інформацію про економічні вигоди цього нового недорогого палива, включаючи вигоди від зниження забруднення повітря», — заявив Педді Падманатан, генеральний директор ACWA Power, енергетичної компанії із Саудівської Аравії, яка є учасником коаліції.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...