Нова енергія: Презентовано найкомпактніший водневий генератор у світі

GEH2 оснащений водневими паливними елементами Toyota.

Французька інноваційна компанія Energy Observer Developments (EODev) презентувала свій наземний водневий електрогенератор GEH2. Система може безперервно виробляти 80 тис Вт електроенергії без забруднення навколишнього середовища, викидів вуглекислого газу і дрібних вуглецевих частинок, - повідомляє H2-View, передають Патріоти України.

GEH2, зібраний і випробуваний компанією Eneria, оснащений водневими паливними елементами останнього покоління від Toyota, і на сьогоднішній день є найбільш ефективним і найбільш компактним водневим електрогенератором на світовому ринку - його площа всього 4 кубічних метра.

Генератор, розроблений стартапом EODev, відповідає цілям французької водневої стратегії на період до 2030 року, яка була оприлюднена два тижні тому. Уряд Франції виділяє на реалізацію даної стратегії 7 млрд євро.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...